Atombombásdi
8333
post-template-default,single,single-post,postid-8333,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Atombombásdi

Atombombásdi

Tibor bá’ Online: Úgy tűnik, hogy ha választani kellene, mi vagy az atombomba között, a világ vezetői nem minket választanának, illetve a jelek szerint már jó 60 éve nem minket választottak.

 

“A politikusok, a hadvezérek
Összeülnek egy nagy asztalnál néhanap,
Nem tudom, egy kicsit félek,
Ha a nagyfiúk atombombásdit játszanak.”

 (Both Gábor: Atombombásdi – íródott: Tapolca, 1992. november 6.)

Jimmy Cartert elnöksége alatt, az egyik éjjel fel akarták kelteni, nyomja már meg azt a piros gombot, mert 220 atomtöltettel felszerelt, szovjet rakéta tartott Amerika felé. Az utolsó pillanatban derült ki, hogy az adatfeldolgozó számítógép meghibásodott.

Három évvel később ugyanez történt egy szolgálatban lévő, szovjet vezérezredes számítógépén.

1984-ben számítógép hiba miatt egy tankot kellett ráhajtani az egyik rakéta siló nyílására, hogy a kilövését megakadályozzák.

1995-ben perceken múlott, hogy a szovjetek nem indítottak be egy ellenlépést egy téves riasztásra, ahol kiderült, hogy a száguldó rakétában hidrogénbomba helyett egy műhold lapult.

És akkor még ott vannak a különböző balesetek. Legalább 8 db atom-tengeralattjáró fekszik az óceánok fenekén, egy francia, két amerikai és öt orosz, amikből persze szivárog a radioaktív szennyeződés.

2003-ban az amerikai U.S.S. Hartford atom-tengeralattjáró Szardínia mellett sziklába ütközött. Jelenleg a környező vizek erősen radioaktívak.

1961-ben egy amerikai B-52-es bombázó felrobbant Észak Karolina felett két hidrogénbombával a fedélzetén. Az egyik bombát lelassította  a csatolt, és valahogy kinyílt ejtőernyő, ezt megtalálták. A másik 7 méter mélyen befúrta magát a talajba. A katonaság úgy gondolta, hogy a kiemelése túlságosan kockázatos, ezért bent hagyták a földben, ma is ott van. Az ejtőernyőző bombában lévő 6 robbanás gátló reteszből 5 nem működött, az utolsó akadályozta meg a robbanást. Ennek a majdnem felrobbant bombának az ereje a hirosimai atombomba 250-szerese volt. Szakértők szerint, ha felrobban egész Észak Karolinának annyi.

Még 1956-ban két nukleáris eszközt szállító B-47-es bombázó a floridai bázisból elindult a Földközi tenger felé, de sose érkezett meg. Sorsa ismeretlen.

1958-ban, hadgyakorlat közben egy B-47-es bombázó ütközött egy F-86-os vadászgéppel Georgia állam partjainál. A nukleáris eszközt kidobták az óceán felett, sose találták meg.

1966. január 17-én négy élesített hidrogénbombát szállító B-52-es üzemanyagtöltés közben belecsapódott a tartálygépbe Spanyolország felett. Két bomba szétrepült, szanaszét szórva a radioaktív anyagot. 1400 tonna radioaktív talajt kellett felszedni és Amerikába szállítani.

A vietnámi háború alatt az U.S. S. Ticonderoga Japánba tartott a fedélzetén egy nukleáris bombával felszerelt repülőgéppel, de véletlenül az egész, úgy ahogy volt pilótával együtt, a tengerbe zuhant. Ma is ott van.

1968-ban egy másik B-52-es bombázó négy atombombával a fedélzetén lezuhant Grönland felett. A négy bombából három felrobbant. A negyediket nem találták meg. A Pentagon bevallása szerint eddig 11 termonukleáris bombát „veszített” el. Ebbe nem számítanak bele azok az elvesztett bombák, amelyeket később megtaláltak.

Lesz, aki emlékszik rá, nem olyan rége, 2007-ben az amerikai légierő egy gépe Észak Dakotából Louisianába vitt hat nukleáris bombát és otthagyták őket csak úgy a repülőtéren, amíg a helyi személyzet meg nem találta őket.

Mindent összegezve egy Pentagon jelentés szerint ez ideig 563 termonukleáris „hibára” derült fény. Csoda, hogy élünk.

Ezek az emberek most azon spekulálnak, hogy pilóta nélküli gépekre telepítenek nukleáris robbanófejeket, figyelembe se véve, hogy egy pilótanélküli géppel bármi történhet. Őrültség a magas fokon.

És akkor ott van még a „békés” felhasználás. Rövid 60 év alatt számtalan „apró” és két igen veszélyes (Csernobil és Fukusima) reaktor baleset történt. Ezen kívül ezer tonna számra keletkezik radioaktív szemét, amit negyed millió évig kell(ene) biztonságosan tárolni. Teljesen világos, hogy ez így nem mehet tovább. Az elitnek el kellene dönteni, hogy mi, vagy az atom, de itt van egy áthághatatlan akadály. A hatalomtól lerészegedett elit cselekedeteit vizsgálva egyértelműen válik világossá, hogy nem beszámíthatók. Aki ismeri a pszichopaták lélektanát, az tudja, hogy amikor kezd a hatalom kicsúszni a markukból, a maradék józan eszük is elszáll, és bármire képesek, hogy a hatalmuk megmaradjon, még akkor is, ha tervezett tettük saját érdekeik ellen szól (lásd például Netanjáhú). Az amerikai birodalom összeomló félben van, és tudat alatt ezt nagyon jól tudják. A hadiállapot kialakítása az utolsó kísérlet, hogy a hatalmat meg tudják tartani, illetve azt, ami felett hatalmuk van. Aminek szomorú iróniája, hogy ezzel saját bukásukat siettetik. Tanulmányozniuk kellene a Római birodalom bukását, de ezek csak azt látják, amit látni akarnak.

Forrás: http://www.antalffy-tibor.hu/

bg71
info@emberiseg.hu